Ask your WordPress questions! Pay money and get answers fast! (more info)

resolve issue with buddypress and jcarousel WordPress

  • SOLVED

I seem to have some sort of conflict going on on the carousel at the bottom of this page since I activated buddypress plugin: http://www.transmedianext.com

clicking on the right arrow no longer causes the carousel to scroll. When i deactivate buddypress plugin, the carousel starts working again.

I've tried sticking $j=jQuery.noConflict(); at the top of the two js files for the jcarousel plugin but it's having no effect.

any ideas please guys?

thanks in advance,

Dave

Answers (2)

2011-02-09

Hai Bui answers:

Please open
http://transmedianext.com/wp-content/plugins/buddypress/bp-themes/bp-default/_inc/global.js
and delete line 1253:
jQuery.extend({easing:{easein: .........

This easing definition by buddypress conflicts with jcarousel. If you delete this line, the carousel will work, I'm not sure if there would be any problem with buddypress. Please just try and we'll see.


Dave Smith comments:

that seems to have worked... any idea what the buddypress function was for or how it was being used? be useful to know if i've broken anything as a result!


Hai Bui comments:

It's for defining the easing methods that are used for some jQuery effect of buddypress. To avoid any issue with buddypress, instead of commenting that line out, you can modify it:

jQuery.extend({easing:{easein....
to
jQuery.extend({jQuery.easing:{easein....

That's it, just adding "jQuery." there. That will make sure both buddypress and jcarousel work correctly.



Dave Smith comments:

works a treat. many thanks!

2011-02-09

John Cotton answers:

You're getting a js error:

Uncaught TypeError: Object #<an Object> has no method 'swing'

When clicking the carousel.

This might help:

[[LINK href="http://forum.jquery.com/topic/uncaught-typeerror-object-an-object-has-no-method-swing"]]http://forum.jquery.com/topic/uncaught-typeerror-object-an-object-has-no-method-swing[[/LINK]]


John Cotton comments:

PS There's also a reference to file:///C:/Users/Linde/AppData/Local/Temp/moz-screenshot.png which is giving a 404 error