Ask your WordPress questions! Pay money and get answers fast! (more info)

Nivoslider image upload issue WordPress

Hi Guys

I've been using Nivoslider for a while now for client sites. I also use the Catalyst/Dynamic theme framework combo. Never had an issue like this before.

When I try and upload images from the Nivo slider interface something goes wrong.

I cannot explain really so here's a video to show you.

http://screencast.com/t/pAUFmNX6

The site i'm working on is http://epicwealth.co.uk/testsite

many thanks
Steve

Answers (3)

2013-03-07

Francisco Javier Carazo Gil answers:

Have you take a look about permissions on /uploads?

You need a 755 permission there.


Steve Watson comments:

Yes I've checked that the uploads folder is 755, any other ideas?


Francisco Javier Carazo Gil comments:

Set WP_DEBUG to true and there should be any error.


Steve Watson comments:

i've set WP_DEBUG to true but where do i find the error information? :)


Francisco Javier Carazo Gil comments:

The error should appear in screen, so there is no error. You should have a client error, a JS one.

So in Chrome -> F12 -> Console.


Steve Watson comments:

Ok sorry but I'm in Chrome looking at the site and I click fn f12 and my imac just shows applications

What is the "Console"?


Steve Watson comments:

OK Got it! Sorry for being dim! :)

http://screencast.com/t/Y5cLrxNA


Francisco Javier Carazo Gil comments:

As you can see, there is 404. Maybe your system is uploading but not creating the 150 thumbs.

Look if the 150px are set in /wp-admin/options-media.php


Steve Watson comments:

Why would it not create them just for the nivo slider, all the others are created in the media folder http://screencast.com/t/6s2sL0sD8


Steve Watson comments:

can you check it for me


Steve Watson comments:

Is it set by default, should I upload a fresh file?


Francisco Javier Carazo Gil comments:

Try to move manually images in your FTP, if the problem is there now it should works and later we should see what's happening when saving the image (then I could try to modify your PHP code to solve it).


Steve Watson comments:

Works ok via FTP http://screencast.com/t/NvadqO5ypyTn

I tried uploading them through the media library too but no thumbnails there http://screencast.com/t/pP4zRFsvAm


Francisco Javier Carazo Gil comments:

Ok try to force regenerate thumbnails: http://wordpress.org/extend/plugins/force-regenerate-thumbnails/


Steve Watson comments:

Ok i've worked it out. I reinstalled the site on my own server to rule out server issues and in the process while using backup buddy to do so backup buddy told me that...

"Your media upload path is assigned a directory which does not appear to exist on this server. Please verify it is correct in your WordPress settings. Current path: `/home/onestop/public_html/epicwealth.co.uk/wp-content/uploads`."

So I then did a search on how to change the path to my media upload directory and added this to the wp-config.php file

define( 'UPLOADS', 'wp-content/'.'uploads' );

And now it all works

Steve :)


Francisco Javier Carazo Gil comments:

Ah ok perfect :)

2013-03-07

Arnav Joy answers:

Hello Steve ,
Please check js console do you have any error?


Steve Watson comments:

http://screencast.com/t/Y5cLrxNA


Steve Watson comments:

I did not know what a js console was... I do now! :)

2013-03-07

dantnan answers:

Can you put all permissions on the whole nivoslider folder to 755

and if that doesnt work please try to put whole wp-content/uploads folder to 755


Steve Watson comments:

I've already done that still no joy


Steve Watson comments:

I've already done that still no joy