Ask your WordPress questions! Pay money and get answers fast! (more info)

FV Flowplayer issue WordPress

Hi Guys

I have FV Flowplayer installed on this site

http://howtobeassertive.com/

When the videos ( on the main settings page) are set to autoplay true, they load and play fine.

However when I change them to autoplay false and click play they do not load at all and i get an error message.

"html5: video file not found"

The videos are stored on Amazon S3 and are public and cloudfront is activated.

Any ideas what is stopping them being found/being played

many thanks
Steve

Answers (2)

2013-05-31

Francisco Javier Carazo Gil answers:

I have seen it in http://howtobeassertive.com/ and is ok? Which problem with which video in which URL exactly?

Thanks.


Steve Watson comments:

Yes its ok at the moment because i have it set to autoplay=true. When i change it to autoplay=false i get the error message i mention above.


Francisco Javier Carazo Gil comments:

Yes, but I haven't the autoplay working, when I go in, the video is stopped.


Steve Watson comments:

ah ok well i'm using the latest version of chrome and get this

http://screencast.com/t/793Efnm32xT

what browser are you using?

Or could it be that i'm logged in, would that make a difference?


Steve Watson comments:

ah ok well i'm using the latest version of chrome and get this

http://screencast.com/t/793Efnm32xT

what browser are you using?

Or could it be that i'm logged in, would that make a difference?


Steve Watson comments:

ah ok well i'm using the latest version of chrome and get this

http://screencast.com/t/793Efnm32xT

what browser are you using?

Or could it be that i'm logged in, would that make a difference?


Steve Watson comments:

I've just checked in all my other browsers on my Mac and in my Window Virtual machine and it works fine!

so why would it not work on my default chrome browser on my mac?

Cache issue?


Francisco Javier Carazo Gil comments:

I am using Google Chrome 19.0.1084.46 on Lubuntu (Linux amd64 deb version).

2013-05-31

Dbranes answers:

Hi, I did some testing on a new Chrome (PC) browser :

<strong>a)</strong> I uploaded the intro.mp4 and tested this with FlowPlayer:


<video width="640" height="360" controls="controls" preload="none" >
<source src="intro.mp4" type="video/mp4" />
Your browser does not support the video tag.
</video>


this works.


<strong>b)</strong> I tested a smaller sized mp4 file (10mb instead of your 106mb) and this worked:

<video width="640" height="360" controls="controls" preload="none" >
<source src="http://s3.amazonaws.com/your-bucket-name/file.mp4" type="video/mp4" />
Your browser does not support the video tag.
</video>



The content type of your S3 file seems to be ok:

Content-Type: video/mp4
Content-Length: 106029382
Server: AmazonS3


Your video tag code in your HTML source is:


<video poster="http://.../intro-splash2.png" preload>
<source src="https://s3.amazonaws.com/.../intro.mp4" type="video/mp4" />
</video>


Your generated video tag code from FlowPlayer is currently:

<video src="https://s3.amazonaws.com/..../intro.mp4" type="video/mp4" class="fp-engine" autoplay="autoplay" preload="none" x-webkit-airplay="allow"></video>

<strong>Update:</strong>

I tested this shortcode:

[fvplayer src='http://s3.amazonaws.com/.../intro.mp4' autoplay=false ]


which gives the HTML code

<div id="wpfp_dd7ccd6c057c3ece725c980fb90761b8" class="flowplayer is-splash" style="max-width: 320px; max-height: 240px" data-swf="http://example.com/wp-content/plugins/fv-wordpress-flowplayer/flowplayer/flowplayer.swf" data-ratio="0.75">
<video preload="none">
<source src="http://s3.amazonaws.com/.../intro.mp4" type="video/mp4" />
</video>
</div>


I also tested this shortcode:

[fvplayer src='http://s3.amazonaws.com/.../intro.mp4' autoplay=true ]


which gives the HTML code

<div id="wpfp_e63e7a3e722aacf2348a253eb17fe853" class="flowplayer" style="max-width: 320px; max-height: 240px" data-swf="http://example.com/wp-content/plugins/fv-wordpress-flowplayer/flowplayer/flowplayer.swf" data-ratio="0.75">
<video autoplay>
<source src="http://s3.amazonaws.com/.../intro.mp4" type="video/mp4" />
</video>
</div>


---

Both versions work on my Chrome (PC) <em>Version 28.0.1500.29 beta-m</em>.

It also works on my Chrome (Mac) <em>Version 28.0.1500.29 beta</em>